Sibiu, perla Transilvaniei

Spre rusinea mea, am descoperit Sibiul abia la 27 de ani. Dar cum bine se spune, niciodata nu e prea tarziu, iar escapada din aceasta vara mi-a trezit dorinta de a cutreiera mai mult prin tara.

Revenind la Sibiu, pot spune ca m-am simtit minunat in acest oras, am avut senzatia ca sunt cumva departe de Romania si totusi acasa. Cu siguranta multi dintre voi ati vizitat orasul, dar totusi simt ca trebuie sa scriu despre el, poate vi se face dor si dati o fuga, in special cei care n-au mai ajuns de ceva vreme.

Prima oprire a fost in Piata Mare, unde am avut, pentru o clipa, sentimentul ca sunt in Praga. Cladirile au fost complet renovate si arata senzational, toate fiind declarate monumente istorice. Aici se organizeaza mereu tot felul de concerte pentru public. Noi ne-am nimerit la un festival de muzica populara, asa ca toata piata era animata si era plin de oameni pusi pe dans si distractie. In cautarea unui restaurant bun, am ajuns in Piata Mica. Aici gasesti o sumedenie de localuri, pub-uri si restaurante mai mici sau mai mari si un freamat continuu. Recomand in special 2 locuri: Union si La Turn, personal am mancat grozav aici.

O plimbare pe sub Podul Minciunilor, spre orasul de jos, te duce intr-o zona construita in segmente circulare, cu o multime de stradute frumoase, unde te simti cumva purtat inapoi in timp, in vremurile medievale. Este partea cea mai veche a cetatii si aici poti vedea Piata Dragoner, cea mai veche piata din oras, sau biserica Sf. Evanghelist Luca, cea mai veche biserica din oras.

Daca esti in Sibiu, trebuie neaparat sa ajungi si la Complexul Muzeal Astra, o adevarata oaza de liniste si spatii verzi, aflat la 4 km de Sibiu, iesirea inspre Paltinis. Complexul reprezinta cea mai mare structura etnomuzeala din Romania si este construit pe un spatiu foarte vast. Te poti plimba in liniste, poti face o tura si cu trasura, poti vedea nenumarate monumente etnografice si poti chiar pescui. Doar aici mi-am petrecut aproape o zi intreaga si cu greu m-am miscat spre iesire.

Recomand cazarea la Hotel Hilton, un loc cu adevarat special, mai ales pentru doritorii de rasfaturi SPA. Iar restaurantul Camara Boierului, aflat in gradina hotelului, cu specific traditional romanesc, iti ofera o experienta culinara inedita. Chiar daca nu va cazati la Hilton, e musai sa serviti o masa aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *