To be or not to be…cu Jude Law

Londra. 2 fete si un voiaj de cateva zile. Si cu treaba si cu relaxare. Si Jude Law la fel. Ei bine, stiu ca suna arogant, dar asa au stat lucrurile. Am aflat ca exista SANSA sa-l VEDEM AIEVEA!. TIPETE, SOC SI GROZA, URLETE ISTERICE, ACTE DE DRAMATISM, IAR URLETE, ISTERIE, ATAT. SI, evident, CU CE NE IMBRACAM??? Mai adaug, 2 zile la dispozitie sa gasim 2 bilete la teatru, caci omul era in turneu cu Hamlet, piesa jucata cu casa inchisa.

Ne-am pus pe tras sfori CAT PENTRU 2 BILETE IN FATA, LA SIMTIT DE TRANSPIRATIE, MA ROG, RESPIRATIE. ADICA AM SANTAJAT, MAGULIT, IMPLORAT, TANGUIT, TARGUIT DITAMAI AGENTIA DE PR, CA NU DEGEABA FACE PR, SA FACA SI PENTRU NOI. Au facut si ei ce-au putut, cum necum au gasit.

Si iar ISTERIE, caci eram 2 fete fericite, cu 2 bilete pe randul 4 in mana. Si cu aproape 10 milioane de caciula mai sarace, dat asta e alta discutie.  Da, ne-am asumat ca vom manca un sandwich pe zi sau deloc, daca e nevoie, numai sa mergem.

Vine ziua cu pricina, piesa se juca la Teatrul Wyndham,  in West End, un teatru mic si cochet. Si totusi noi cu CE NE IMBRACAM? Soc si panica, nimic din ce aveam cu noi parca nu se potrivea cu ocazia. Si iata-ne in ziua cea mare, consumand 4 ore pe drumuri, 1 autobuz, 2 metrouri, muuult mers pe jos, alti bani, alta distractie, si,in final, fara nimic cumparat, cat pe aci sa pierdem si intalnirea cu minunatul Jude, ca nu aveam noi TINUTA. Si apoi inca juma de ora pierduta la hotel, ca poate totusi valizele ascundeau ceva.

Printr-o minune, n-am intarziat chiar deloc. Noi si inca 100 de oameni. Dar ne simteam ca si cum era o intalnire numai a noastra. Nu, nu aveam voie sa facem poze, ne izbisem de afis la intrare. Si totusi, macar una mica, o amintire, o dovada ca a fost aievea. Priviri stanga dreapta, imi incerc norocul, dar ma parasise. Miss, miss, you’re not allowed to take pictures, se aude o voce suparata in ceafa mea.

Lasa ca il prindem la iesire, ne-am zis noi, de o poza, un autograf ceva. Alti 300 de isterici isi facusera acelasi plan, aia care nu aveau bilete la teatru si se pusesera strategic la iesirea din dos, in intampinare. Si totusi, noi avusesem ocazia sa-l avem in fata ochilor pret de 2 ore, asa ca am decis ramanem cu aceasta amintire frumoasa si am abandonat trasul si impinsul din fata usilor, in cautarea disperata a unei atingeri.

Una peste alta, am avut parte de multe experiente unice aici. Londra este unul dintre orasele mele favorite, un loc pe care l-as include pe itinerariul de plecari anuale. Daca te afli pentru prima data acolo, as recomanda un top 10 experiente de neratat:

  1. O piesa de teatru cu un actor celebru de la Hollywood – gasesti adesea nume mari in turneu
  2. O cina la Ronnie Scott’s – daca ai noroc poate prinzi si o voce foarte buna de jazz. Eu l-am descoperit aici pe Mark Murphy –  http://www.youtube.com/watch?v=1fXifJ2lVjw-  senzational omul si cu glume bune in program
  3. Five o’clock tea la unul dintre hotelurile din zona MayFair – eu am fost la Dorchester. Trebuie neaparat rezervare inainte si tinuta adecvata
  4. O vizita la British Museum – as adauga aici ca trebuie sa vezi mai toate muzeele importante. Au un patrimoniu cultural impresionant, iar intrarea este gratuita in majoritatea.
  5. London Aquarium – unul dintre cele mai mari din lume
  6. Schimbul de garda la Buckingham Palace
  7. London Eye
  8. Royal Museums Greenwich
  9. Un London bus tour
  10. Gradinile Kew – aflate usor in afara orasului

Daca stai mai multe zile, poti incerca si alte locuri, mai putin umblate de turisti, cum ar fi suburbiile Camden Town, o zona de-a dreptul pestrita, sau Kingston, unde se organzieaza adesea concerte rock mai mult sau mai putin underground.

Exista si un dezavantaj totusi, unul singur as spune si peste care se poate trece usor, zic eu. Marea problema in Londra o reprezinta cazarea. Majoritatea hotelurilor au camere foarte mici, unele in care literalmente abia ai loc sa faci o pirueta. Daca nu ai un buget mare, sa faci un voiaj de huzur cu cazare intr-unul dintre hotelurile de 4 sau 5 stele, trebuie sa ai putina grija atunci cand rezervi. Si cele mai ieftine sunt destul de scumpe, asa ca asigura-te ca ai macar minimul de confort. Recomand sincer cazarea in centru, sunt si aici hoteluri decente si la preturi ok si e foarte simplu sa te deplasezi in orice parte a orasului.

La prima mea vizita am dat rateu cu hotelul, asa ca ulterior am fost foarte atenta si am gasit un hotel in regula, asa ca il recomand -St. Giles – http://centrallondon.stgiles.com/default.aspx?pg=hotel

As putea scrie la nesfarsit despre acest oras, dar ma opresc aici pentru moment. To be continued…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *